Stor gevinst

Nei, du har nok ikke vunnet den STORE gevinsten

Ikke gå på svindelen dersom du får beskjed om at du  har vunnet en konkurranse du aldri har deltatt i.
Det er lett å la seg friste. Det kan f.eks. være i form av en annonse på en nettside, eller per e-post.
I de aller fleste tilfellene har du ikke vunnet noe som helst.
Klikker du deg inn og gir fra deg personlig informasjon, kan dette brukes mot deg, for eksempel for å sende deg mer svindel-epost.
Gi aldri fra deg kredittkortinformasjon med mindre du stoler på motparten.
Du kan bli «tappet» for penger enten med en gang eller over lengre tid med små beløp slik at du kanskje ikke legger merke til det.
OG HUSK:
En seriøs aktør vil ALDRI be om brukernavn og passord - bortsett fra når vi bruker TeamViewer.

I Teamview er det ikke snakk om brukernavn og passord til vitale konti, kun til den aktuelle tjenesten. Du skal vite hvem du snakker med og at denne personen er å stole på.
Alle andre seriøse aktører vil som sagt IKKE be deg oppgi brukernavn og passord - de vil be deg om å logge inn på den aktuelle konto og gjøre nødvendige tiltak derfra.
IKKE følg en eventuell link til et innloggingssted – logg deg inn som du ville ha gjort UTEN at du hadde fått en e-post.
I forbindelse med den nye EU-standarden GDPR (General Data Protection Regulation) er det nok mange useriøse som vil «prøve seg».
Ikke la deg lure - du skal SELV sjekke inn på din konto.
Det samme gjelder dersom du ser usannsynlig gode tilbud; nei, det er ingen som kan selge deg en splitter ny TV eller mobiltelefon til en hundrelapp. De prøver å lure deg til å akseptere et tulleabonnement til flere hundre kroner pr. mnd. STYR UNNA!!
Og, du er neppe arving til en svimlende høy formue fra en avdød på andre siden av kloden eller noen som trenger din hjelp for å få ut millioner av kroner fra et land.

 TILBAKE

Nyeste kommentarer

03.03 | 01:00

Takk, Amy <3

02.03 | 19:23

Jeg kjenner ikke sønnen din, men han er like god som deg :) Hvil i fred Christian

02.03 | 14:54

Takk for fine ord, Vigdis

02.03 | 06:10

Cristian var en gutt du bare måtte like, Hadde mange gode samtaler med han, En ting var sikkert Han elsket sin familie høyt. .Hvil i fred Cristian