Programmer

Pass på dersom du laster ned programmer

Det kan være kjekt å laste ned gratisprogrammer på PC-en, for eksempel sikkerhetsprogrammer, bilderedigeringsverktøy, mediespillere, nytteverktøy eller andre ting.
Det kan imidlertid følge med andre programmer du ikke vil ha. Pass på å krysse vekk slike ting dersom du ikke ønsker å få med noe ekstra programvare "på kjøpet".
Forretningsmodellene til slike programmer har endret seg, og skaperne får betalt for å legge med andre ekstraprogrammer i installeringen. UNNGÅ DETTE.
Om du installerer et gratisprogram, er det viktig å lese det som står, og eventuelt huke bort programmer du ikke ønsker å få med på kjøpet.
Et kjekt lite program som heter unchecky kan hjelpe deg med dette.
Det finnes mange useriøse tilbydere av gratisprogram, så du bør alltid laste det ned fra den originale kilden; som regel fra skaperens nettside.
En ting mange går på er sprettoppvinduer (popups) eller annonser som forteller deg at du kan gjøre maskinen din raskere, at den er utsatt for risiko eller lignende.
Slike bør du absolutt styre unna – hold deg til kjente programleverandører.

 TILBAKE

Nyeste kommentarer

03.03 | 01:00

Takk, Amy <3

02.03 | 19:23

Jeg kjenner ikke sønnen din, men han er like god som deg :) Hvil i fred Christian

02.03 | 14:54

Takk for fine ord, Vigdis

02.03 | 06:10

Cristian var en gutt du bare måtte like, Hadde mange gode samtaler med han, En ting var sikkert Han elsket sin familie høyt. .Hvil i fred Cristian